Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 14:26 - За преживелите кризата
Автор: achoachev Категория: Политика   
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове:
0
         Всички заключения се основават на материали от сериозни чуждестранни анализатори, публикувани в специализираната преса. 

         Да оцелееш  в кризата  и  да  спечелиш.

         Бъдещата   2013 г. един писател нарече "Времето на лешоядите."

      Това  време донесе  световна криза каквато не познава историята.Суперкризата в  САЩ  започнала  в черния четвъртък на 1929 г., когато бизнесмените  са скачали от прозорците или са мръзнели по опашките за  купичка супа е вълничка  върху гладката повърхност на езерото, в сравнение с опустошителните бури  в океана.

         Виновник за световната криза ще са САЩ, а предпазител, т.н.  "финансово прекъсване".Известна е и датата когато това ще се случи - 31 декември 2012.Ще  влезе в сила закон  който отменя много финансови  бонуси  за  бизнеса  и социални осигуровки.

         Как САЩ стигна до такъв живот и защо от тази страна ще започне новата  глобална криза?

          Щатските долари всъщност са отпечатани от Фед (Федералният резерв - частна организация, собственост на международните банкерски къщи) от 1928 г. (обърнете внимание на връзката  с последвалата криза през 1929 г.) и принадлежат на тази организация. Верността на това твърдение лесно се потвърждава и от надписа върху всяка от тези банкноти. Не само това - доларите на  Фед не са обезпечени със злато, а от икономиката и ресурсите на САЩ.Благодарение  на порочната политика,на един обезпечен долар се   отпечатват двадесет необезпечени. В допълнение, банкерите са пуснали океан  от  деривати в спекулативното  блато на борсата. Досега САЩ по някакъв начин  се справяха с нарастването на вътрешния дълг и кризите не  бяха  фатални . Това се случваше, защото  по споразумение на ОПЕК плащанията за петрол и газ  бяха извършвани в долари.Тази политика скоро се разпространи върху всички международни сделки. Федералният резерв на САЩ започна да отпечатва пари за икономиките на всички страни в света. Много удобно - САЩ купува нефт, газ, метали и други продукти за себе си безплатно.Купува  най-добрите специалисти. Принтерът  и  хартията  струват  жълти  монети (не златни разбира се).

         Това е което обезпечаваше в близкото минало такъв завиден стандарт на живот в САЩ (очевидно какъвто не  можеха  да си позволят). Но нищо не може да продължава вечно.Гигантският  вътрешния дълг продължава да расте като лавина.

         Кризата от 2008 г. още тогава можеше да се разрастне до глобална. Цената на златото  се вдигна  повече от два пъти. Но в САЩ бяха взети временни мерки , икономиката  бе закърпена с нови необезпечени кредити . Това забави неизбежната криза от световен  мащаб.

         Бизнесът се опитва да се отърве от долара - в действителност това е просто полица издадена от несъстоятелен субект.

      Най-големите притежатели на долари - американците се втурнаха в швейцарските банки с намерението да открият сметки и да конвертират долара в швейцарски франкове, но получиха твърд отказ. След това те започнаха да се  отказват от американско гражданство и да се преместват в Швейцария  за да спасят   капиталите си.

         Другите страни от своя страна, бързо се отдалечават от разплащания  в долари (като например Русия и Китай). "Бунтува" се срещу долара и цяла Латинска Америка.На  Германия ще й омръзне да  влачи на гърба цялата оборчляла  Западна Европа и ще се върне към  бундесмарката. Хитрите британци никога не се съгласиха  да заменят паунда с еврото, като оставиха да вървят паралелно  двете валути. Не е изненадващо - физически, Британската империя престана да съществува, но  гигантските й финанси поеха тази роля,като  се превърнаха в основа на световното  банкерство.

          Целият свят се набута в доларови разплащания (както и в евро - дъщерята на долара).В световната икономика се въртят толкова долари,че ако се върнат "у дома" веднага след това ще се срине тази страна, а  притежателите на долари ще станат просяци. Навсякъде по света сега са плъзнали сини сто доларови банкноти, но не и в САЩ. Ако те се окажат там  веднага ще бъдат изгорени, както впрочем всички останали налични . Не напразно, е ограничен на вноса до  десет хиляди в брой.

         И ето увисна  долара . И какво да се прави -за да не  страда   много, останалата част от света започна да мисли (Как можа да ни се случи?!).

         Доларът дори леко поскъпва. Този ръст може да се сравни с плътно надут балон, който при по-нататъшно надуване   неочаквано се пука и от него остава само един жалък парцал. Доларът в най-скоро ще  излети в небитието и няма да можете да го намерите. Световната икономика ще се завърти в опустошителен ураган.

         Федералният резерв е инструмент на световните банкери, а САЩ - инструмент на плановете им за световно господство. Но скоро, ситуацията може да се промени. САЩ са станали прекалено утежняващ,неудобен  инструмент за завладяване на света и ще бъдат изхвърлени като използвана тоалетна салфетка. Анализаторите плахо се чудят кой ще замени САЩ в инструментариума на банкерите. Може би Китай. Хонг Конг отдавна е мощен финансов център от  световен  мащаб. Но не това е важно сега.

         В САЩ  добре разбират това. С цел да се подкрепи долара на тази страна е необходимо да  намери покритие с ресурси. Това може да стане чрез заграбване  на чуждите такива. Какво се случва сега - наемници от САЩ щурмуват Сирия с цел завладяване  на ресурсите й , създаване на плацдарм на САЩ и от там атакуване  на основната цел -  Иран. По този начин, САЩ ще може да издържи в продължение на още двадесет години.

         Операцията започна лошо и вече е нарушен графикът. За Коледа 2012г.  Иран няма да бъде завладян. След тази дата ще дойде "финансовото прекъсване" Президентът Обама се договори с Конгреса през 2010 г., и замрази новия закон за две години. Сега той отново се опитва да забави прилагането му, което е изключително проблематично.

         Между другото, това се предшестваше с идеологическа обработка - изведнъж, преди две години в медийния свят  стана модерна прогнозата за "края на света" на 21 декември 2012 г., дата уж  свързана с  календара на маите, Нострадамус и десетки други пророци. Кампанията продължава и днес с неотслабваща сила. Възможно е някои от тях наистина да имат способности. Пророчествата са си пророчества, а на банкерите ушите стърчат отдавна  навън. 

         Става ясен  и фона - да се убедят хората, че това е съдбата , а не  план  на банкерите.

         В същото време в САЩ е в разгара си затягането на коланите - общините  продават активи за да оцелеят, съкращават се работни места, хората не могат да плащат кредитите си,биват  изхвърлени от домовете си,а къщите им се  събарят от булдозери,сравняват се със семята цели квартали. Богатите щати не искат за своя сметка да подкрепят  бедните и те са в кампания за оттеляне от САЩ.А ги чака  следващото цунами  - фискалния срив. Наистина - последната сламка. Изключително опасно с оглед на изложеното по-горе, както и датата  на завладяване  на сирийските и иранските ресурси. Някои от пророците казват, че последният президент на Съединените щати ще бъде цветнокож, ще бъде преизбран, но той не ще остане на поста си през втората половина от мандата си.САЩ ще престанат да съществуват ще се трансформират в конфедерация. Сега за това се появиха сериозни  основания (на неговия съперник -. Ромни, представителя на  тайната власт на банкерите " не се препоръчваше  да спечели", между другото)

         Какво е глобалната криза? Нещо подобно на грипна пандемия  и никой няма да я  избегне. В много страни, ситуацията се повтаря, както и в САЩ. Особено тъжно ми е да мисля за откраднатите пари у нас  и изнесени  в западни банки. Те ще се превърнат в хартиен прах завинаги. Можеше  да се мечтае, че един ден  ще се върнат. Всички крадци са заложници и са на милостта на банкерите в света.Ходят по въжето с напразната надежда да спасят  плячката си. Но за тях не ми е мъчно-заслужават си го.

         Само  инвестиране в правилните неща днес може да ни спаси. Такива инвестиции обаче ще има  малко.Ще си спомним, най-накрая и за златото. Само то ще бъде най-търсената традиционна мярка на стойността. Само злато и акции  в злато   съхранявани  на сигурно място ще увеличат  инвестирания  капитал.

         Златото отново след кризата през 2008 г. нараства в стойност. Сорос, старата лисица,току що вложи четиридесет на сто от  капитала си  (по  изтекла информавия от банкерите) в злато.

         Ситуацията става все по-ясна с приближаването на  кризата. И вече  не трябва да бъдеш  гадател за  да се замислиш.Ще се  засуети дори  последния  идиот, но ще бъде твърде късно.

         Както се казва, "Кой се събуди пръв,за него са ботушите! "
Гласувай:
0
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2021  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930